İşliyen, Sivas’ta din görevlileri ile bir araya geldi

İşliyen, Sivas’ta din görevlileri ile bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen Sivas’ta din görevlileriyle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Sivas’ta düzenlenen, 2023 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Tanıtımı ve İstişare Toplantısına katılarak din görevlilerine hitap etti.

Sivas İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sivas Şubesi ev sahipliğinde Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu tanıtım ve istişare toplantısına, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler, din hizmeti uzmanları ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, din görevlilerinin gayretleri ile her yıl olduğu gibi 2023 yılında da vekâletle kurban kesim organizasyonunda personellerimizin üstün gayret ve çalışmalarıyla; kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma duygusu içerisinde çıtayı bir üst seviyeye çıkaracaklarını söyledi.

Toplantıda katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Kurban ibadetinin kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir ibadet olduğunu söyledi. Kurban’ın Allah’a yakın olmaya O’nun sevgisini ve rızasını kazanmaya vesile bir ibadet olduğunu aktaran, Başkan Yardımcısı İşliyen, Kurbanın İslam’ın şiarı, Allah yolunda her türlü fedakârlığın ve bağlılığın sembolü ve kurbanın samimiyet, teslimiyet, imtihan ve fedakarlıktan geçen bir yol olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kurban kesim organizasyonunun hassasiyetle yürütüldüğüne dikkat çeken Başkan Yardımcısı İşliyen, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın birlikte yürüttüğü Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu 1993 yılından bu yana aralıksız şekilde büyük bir hassasiyetle düzenlenmekte olup,  bağışların teslim alınmasından kurbanların kesimine ve dağıtımına kadar organizasyonun her aşaması titizlikle takip edilmektedir. Kurban kesimleri, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde ehliyetli kişiler eliyle yapılmaktadır.”

Kurban etlerinin dağıtımı ile alakalıda bilgi veren Başkan Yardımcısı İşliyen, “Milletimizin emanetleri kurban vekâletleri; saha uzmanlarımız ve görevlilerimiz nezaretinde seçilip kurbanlıkların dini esaslara uygunluğu bayramdan önce kontrol edilir, bayramda da kesimi gerçekleştirilir. Kurban etlerinin dağıtımı; ülkemizde şubelerimiz tarafından, yurt dışında ise paydaşlarımız tarafından belirlenen, depremzedeler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri, sığınmacı, yetim aileleri, afetzedeler, eğitim kurumları vb. yerlere yapılmaktadır.” dedi

Konuşmasının sonunda 2023 yılı için Vekalet yoluyla kurban bedellerinin yurtiçi 5 bin 950, yurtdışı ise 2 bin 750 TL olarak belirlendiğini hatırlatan İşliyen,grafiksel anlamda da , vakfın hizmetlerinin yıllara göre sürekli artış gösterdiğine dikkat çeker,  “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” teması çerçevesinde bütün din görevlisi ve gönüllüsü teşkilatları büyük bir özveri ve gayretle bu yılda da, kurban bağışlarının artışı için gayret göstereceklerine olan inancını dile getirdi.

Program dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ